שאיפת גוף זר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/09/2011 | 17:57 | מאת: מעיין

ביתי בן השלוש וארבעה חודשים יומה השני בגן חדש התחילה לבכות בגן להשתעל ולהתלונן שמציק לה הגננת התחילה לתחקר אותה פעם ביתי אמרה שכן בלעה משהו פעם לא. בכול מקרה החפץ החשוד הוא מעין לגו עם זיפים קטנים במידה 3-4 מ"מ על עובי מ"מ מעוגלים בפינה. בבדיקת המשחק היו חסרים מ"ס זיפים ( אם כי לא מדובר במשחק חדש כך אין לדעת אם הגיע כך או שנשאף ע"י ביתי ). במיון סיטורציה98 % בדיקה נשמתית תקינה צילום חזה ובטן ללא גוף זר פיזור גזים תקין נראו 3 נגעים שהוגדרו כארטיפקט ( הצטלמה עם חולצה עליה ). שאלתי : במידה ואכן שאפה מ"ס זיפים לריאות האם יש להם דרך לצאת ?מה הסכנות ? מנסיון עבר עם כניסת ילדי הגדולים לגן נדבקו במחלות ריאה יש להם נטייה לברונכיט כנ"ל לביתי. איך אדע עכשיו אם מדובר בברונכיט או שיש קשר למקרה המסופר ? תודה מראש

שלום מעיין הסבירות לשאיפת גוף זר לדרכי הנשימה אינה גבוה. למרות זאת במידה ותלונות השיעול ימשכו רצוי להבדק ע"י רופא ריאות. ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים