ניתוח כפתורים?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/08/2011 | 12:07 | מאת: אילנה

יש לי ילד בן שנתיים ו-5 חודשים. בבדיקה בשדה חופשי תגובות של 40-45 דציבל. בדיקה חוזרת (לאחר 3 חודשים) 35 דציבל. יש לציין שהוא ילד קטן וסבלנותו בבדיקה לא היתה מי יודע מה. בבדיקת טימפנומטריה נמצאו נוזלים בשתי האוזניים. הומלץ על ניתוח כפתורים (ואולי גם שקד שלישי שיוחלט במהלך הניתוח). לילד יש אוצר מילים יפה אך הוא לא מצרף לכדי משפט. שאלותי: 1.האם יש סיכוי שנוזלים יעברו עם הזמן? האם יש טעם לחכות? (בכל זאת ניתוח... התערבות כירוגית...) 2. האם לפני ההחלטה לעשות ניתוח יש בדיקות נוספות (למשל אולי ישנם לילד ליקוי במערכת הא.א.ג, בעיה עצבית, תעלת שמע או דברים אחרים...).

שלום אילנה 1. בהחלט יש סיכוי שהנוזלים יעברו והוא אפילו גבוה מאד, השאלה כמה זמן זה יקח. יכול להיות שמדובר בחודשים אך זה יכול לקחת גם שנים. בנך הוא בגיל הקריטי של רכישת שפה ודיבור ולכן חשוב מאד שהשמיעה תהיה מיטבית. בד"כ נהוג לחכות 3 חודשים מרגע אבחוןהנוזלים וביצוע בדיקת השמיעה ולחזור על בדיקה שמיעה בסיום ההמתנה (בדיוק מה שנעשה אצל בנך). הסיבה לכך היא שמרבית השיפור (אם קורה) יחול בחודשים אלה. לאחר מכן הסבירות לשיפור עצמי ללא ניתוח נמוכה יותר. כך שבמקרה שלהם כנראה אין מנוס מניתוח. ניתן למשוך עוד 3 חודשים ולחזור על בדיקת שמיעה בתקווה שהיהיה שיפור 2. אין צורך מלבד בדיקת האוזניים ע"י רופא אאג ובדיקת שמיעה חוזרת (במידה ועבר מספר חודשים מהקודמת). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים