COBLATION ו- DEBRIDMENT

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/08/2011 | 09:47 | מאת: vasko

שלום ד"ר גורדין , בוודאי נשאלת בעבר שאלה מסוג זה ואקווה שבכל זאת תוכל לענות בפירוט. ילדה בת 5 אסמטית , בגיל 2 עברה הסרת שקד שלישי . כיום לאחר מעבדת שינה ובדיקת שמיעה הכל תקין, אבל ישנה בעיית גדילה (כנראה לא אוכלת בגלל שקדים שכמעט נושקים) התייעצתי עם 2 רופאים (קופה ופרטי) וממליצים על הסרה מטעמי איכות חיים כך שתוכל לאכול טוב יותר ןלגדול טוב יותר. (משקלה 14 ק"ג) לשאלתי ומקווה שתוכל לפרט : 1. מה ההבדל בין שיטת cobLation שהיא בביטוח הפרטי לבין DEBRIDMENT שבמסגרת הקופה (סיכונים,יכולת התאוששות,) האם בשניהם מדובר בכריתה חלקית ? 2. לאור מה שתארתי מה לדעתך השיטה הטובה יותר ? 3. להבנתי מדובר בשיטות די חדשות האם זה אמור להוות בעיה ? תודה רבה ואסקו

1. אני מניח שאתה מתכוון למיקרודבריידר. שתי השיטות מאפשרות כריתה חלקית/ תת שלמה שלהשקדים. ההבדלים בין השיטות נעוצות בטכנולוגיה של המכשירים התוצאה הסופית די דומה. אין ממש הבדל בכאבים, סיכון לדמם ובהחלמה 2. אין גם שיטה טובה יותר. הכל תלוי ברופא עצמו והדבר החשוב ביותר שהוא יהיה מיומן ונוח עם השיטה הנבחרת. שתי השטיות קיימות כבר מספר שנים בשימוש וזה לא אמור להוות בעיה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים