כאבי אזניים לפני טיסה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/08/2011 | 15:35 | מאת: סיגל

לרופא שלום1 אנו נטוס לארץ מארצות הברית בעוד יומיים בדיוק. (2 טיסות ) בני בן השבע, התעורר והתלונן על כאב אזניים. ברשותי אוטידין ואוטומיצין בטיפות. איזו תרופה לבחור ומה לעשות בקשר לכך? האם אפשר לשלב נורופן עם תרופות אלה? יש לו מעט נזלת שקופה לא רצינית. אין חום. אודה לך מאוד על תשובה מהירה!

שלום סיגל אין בעיה לקחת אוטידין ביחד עם נורופן. אוטידין גורם להורדת הגאב מקומית. אוטומיצין זאת תרופה אנטיביוטית בטיפות ומשמשת לזיהומים באוזן החיצונית. רצוי להגיע לאבחון רופא לפמני התחלת טיפול. במידה וזה לא אפשרי ניתן לבצע בדיקה פשוטה ע"י מגע ולחץ קל עם האפרכסת, במיוחד בקטע הסחוסי הקדמי. במידה ויש כאב ואי נוחות כנראה שיש דלקת חיצונית והטיפול הוא טיפות אנטיביוטיות דוגמת אוטומיצין. במידה ואין כאב במגע ואין הפרשה אז מספיק לקחת אוטידין. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים