חורים בעור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/08/2011 | 14:17 | מאת: נעמי

שלום רב, בני בן 6 וחצי,לפני כ4 שנים עבר ניתוח כפתורים שנפלו לפני כשנה אך השאירו חור בכל אוזן.רציתי לשאול האם ינו טיפול שאפשר לעבור בלייזר על מנת לסגור את החור,או שאני צריכה לחכות עוד כמה שנים,ומה עושים בדיוק בניתוח?האם קיים סיכוי עדיין שהם יסגרו בד?

שלום נעמי הטיפול היחידי לסגירה של נקב הוא ניתוח. ישנם שיטות וגישות ניתוחיות שונות, לייזר אינו ביניהם. הסבירות לסגירה עצמונית של נקב לאחר לא נסגר במשך יותר משנה הוא מזערי. ניתוח ניתן לעשות כבר בגיל של בנך, זה תלוי יותר במצב האוזן ולא בגיל. הבסיס לכל הניתוח הוא הנחת פיסת רקמה (מעטפת שריר או סחוס) מתחת לשולי הנקב ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים