ניתוח כפתורים אצל תינוק בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/07/2011 | 12:05 | מאת: דנה

שלום וברכה יש לי מספר שאלות: לבני יש נוזלים באוזניים ואדנואידים האם זה מחייב ניתוח כעת? או שאולי הנוזליים ירדו? האם תמיד שיש אדנואיד צריך לנתח? תודה, דנה

שלום דנה רקמת האדנואיד קיימת אצל כולם ילדים ומבוגרים. זאת רקמה לימפתית אשר פעילה (ואז מוגדלת) בעיקר בגיל הילדות ולכן מירב ההפרעה שגורמת היא בעיקר בילדים. לא ניתן לענות על שאלתך לחיוניות הניתוח מבלי לשמוע את כל התלונות של הילד ומבלי לבדוק אותו. לא כל בעיית נוזלים מחייבת ניתוח ולא כל אדנואיד מוגדל מצדיק ניתוח. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים