בעיות של דלקות גרון חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/07/2011 | 12:49 | מאת: אשתו של...

ד"ר גורדין שלום, בעלי סובל כל שלושה שבועות בערך מכאבי גרון, חום, חולשה כללית ועייפות. נראה שהשקדים שלו מוגדלים ויש בהם ממש חורים ענקיים, לפעמים הם לבנים ולפעמים אדומים/כתומים. הוא אינו נבדק אצל רופא ואינו מטפל באנטיביוטיקה. הוא מגרגר מי מלח מדי יום ונראה שזה מקל אבל לא תמיד מונע. ממה לדעתך החולשה והחום נובעים? האם זוהי ממש דלקת גרון או בעיה של שקדים (האם בכלל ניתן להפריד בין השניים?) האם הפתרון לבעיה חוזרת זו היא ניתוח או שקיים טיפול מחליף? מה זה אומר ניתוח להסרת שקדים, מה אורכו, האם ההחלמה ארוכה? תודה רבה.

רצוי שבעלך יבדק אצל רופא אא"ג בזמן הכאבים. יתכן ומדובר בזיהומים חוזרים אך יכולות להיות גם סיבות נוספות. לפני שמקבלים החלטה טיפולית רצוי לקחת גם משטח גרון בברכ ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים