כשלון בבדיקת ABR לתינוק בן שבועיים - עזרה !

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/07/2011 | 14:45 | מאת: שי

שלום רב תינוק בן שבועיים נכשל בבדיקת ברה אוטומטית בתל השומר אחרי הלידה ובעוד אחת אחרי 10 ימים נכשל שוב רופא אאג אמר אחרי הבדיקה שיש נוזלים באוזניים. נקבעה בדיקת ברה מלאה ובדיקת אאג עוד חודש. אין שום גורמי סיכון בהריון, בלידה, ובמשפחה. הריון תקין לידה במועד משקל 3400 וכבר החזיר את משקל הלידה בקול רם או מפתיע מאחור הוא מגיב סוגר עיניים וכל הגוף מתכווץ ההורים מאוד לחוצים. האם זה אומר שיש בעיית שמיעה ? מה ניתן לבדוק? תודה רבה על כל פרט מידע...

שלום שי אני יודע שאתם בחרדה מפני האפשרות של ליקוי שמיעה משמעותי. בדיקת הסקר נותנת תשובה של עובר או לא עובר והיא גסה למדי. לעיתים בבדיקת ה bera המלאה התוצאה תקינה. כרגע אין לכם מה לעשות מלבד להמתין לבדיקה הרשמית. לפי תוצאותיה ניתן יהיה להמשיך בברור והטיפול. זה שנראו נוזלים בבדיקת האוזנים מעודד במקצת כוון לרוב ליקוי זה הפיך וללא משמעות לטווח ארוך בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

22/07/2011 | 01:44 | מאת: שי

האם להתעודד מכך שבכל טריקת/פתיחת דלת או קול צקצוק קצת חזק התינוק נבהל/עוצם עיניים ? זה סימן טוב? לגבי הנוזלים באוזניים - מה הכוונה "מעודד במקצת" ? כמו כן - במידה ויש בעיה מסויימת בבדיקה המלאה - מה ניתן לעשות ? ולבסוף - האם עד הבדיקה אנחנו יכולים לעשות משהו כדי שלא ייחסך ממנו שום דבר התפתחותי ? תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים