חיידק בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/07/2011 | 10:35 | מאת: חיה

שלום רב, הילדה שלי בת 4.5 ומזה כשלושה חודשים היא סובלת מחיידק בגרון לסירוגין.בכל הפעמים עשינו משטח גרון שיצא חיובי. היא מטופלת באנטיביוטיקה לחילופין.משמע,יש לה הפסקה של שבועיים ואז שוב החיידק תוקף אותה. הרופא לא רואה שהשקדים נפוחים . הוא ממליץ לנו על ניתוח הוצאת שקדים. אני לא בעד מה גם שקרו מקרים נוראיים לאחר הניתוח. האם זה נכון שהחיידק יכול לפגוע בלב/כליה. האם לחכות או שמא כל דחייה יכולה לעשות נזק?

שלום חיה במידה והילדה מקבלת טיפול אנטיביוטי בזמן הדלקת הסיכון לפגיעה לבבית או כלייתית מזערי ביותר. הסיבוכים הנ"ל קוראים רק באלה שלא מקבלים טיפול אנטיביוטי. הסיבה העיקרית לניתוח לכריתת שקדים היא פגיעה באיכות החיים של הילד (כוןן שחולה רבות סובל מפסיד גן בי"ס וכו) וגם של ההורים. זאת לא הנחייה גורפת והיא לא הכרחית אלה מומלצת לשיפור איכות החיים. ההמלצה מדברת על 6-7 דלקות בשנה. הילדה שלך חולה רק 3 חודשים כך שבודאי לא הייתי ממהר להסיק מסקנות לגבי ניתוח. ?יתכן ויש נשא של סטרפ במשפחה כך שכדאי לבצע משטח גרון לכולם. שאלה נוספת היא האם כל מחלה מלווה בחום גבוה וקושי ניכר בבליעה. כוון שיתכן והיא נשאית בעצמה ולכן המשטח חיובי בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים