ניתוח חוזר שקד שלישי+שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/07/2011 | 19:20 | מאת: שני

בני בן 4.8 עבר כשהיה בן 3 ניתוח להסרת אדנואיד (לא קובליישן). בהתחלה היה שיפור אך לאט-לאט חזרו הנחירות+הפסקות נשימה בשינה וכיום ממליצים לנו על ניתוח חוזר. בנוסף גדלו השקדים וממליצים להוציא גם אותם. האם טכנולוגיית קובליישן עדיפה על פני ניתוח רגיל? האם ייתכן שננתח שוב ובעוד שנה-שנתיים הכל יחזור שוב? בתודה מראש

שלום שני במידה ומתבצעת כריתת שקדים מלאה הסבירות לחזרת הבעיה נמוכה ביותר. במקרים של כריתה חלקית (דוגמת קובליישן) ישנו סיכוי לצמיחה מחודשת אם כי הוא נמוך למדי (בערך 5%). שקד שלישי יכול לצמוח מחדש, לא משנה באיזה שיטה בוצע הניתוח כוון שהכריתה שלו אף פעם לא מלאה. הסבירות לכך יורדת ככל שגיל הילד עולה. לגבי שיטה מעודפת אין מסקנה חד משמעית. בשיטת הקובליישן הכאב לאחר נוחת מופחת והחזרה לכלכלנ רגילה מהירה יותר. הסיכון בדמם לאחר הניתוח לא שונה כנראה בין השיטות. מתוך הספרות העולמית דווקא בקובלשיין יש יותר סיכון לדמם במקרים של כריתה מלאה לעומת השיטה הרגילה. כיום בחלק גדול מהמקרים מבצעים כריתה תת-מלאה או חלקית אך כוון שזאת שיטה חדשה יחסית אין עדיין מידע מהימן לגבי הסיכון לדמם. הרושם של המשתמשים שכמות הדימומים פחותה בשיטה זאת. חיסרון נוסף של קובלשיין הוא העלות הנוספת של האלקטרודה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים