נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/06/2011 | 15:33 | מאת: רינת

בני סובל מנוזלים באוזניים, בדיקת שמיעה הראתה ירידה בשמיעה של 45-50, הוא בן שנתיים ושמונה חו, מדבר הכל- לא הכל ברור אבל תמיד במגמת שיפור, לא סבל אף פעם מדלקות אוזניים, אבל רוב השנה מנוזל. למרות המלצת שני רופאים להכניס צינוריות, אני בוחרת לחכות מעט, האם יכול להגרם נזק מהעובדה שנשארים נוזלים בתוך האוזן? ומה הנזק? כמה זמו אני יכולה להמתין? תודה.

שלום רינת עיקר הבעיה עם הנוזלים היא ההפרעה השמיעתית שהם גורמים וההפרעה בהתפתחות הדיבור בעקבות כך. דווקא בגיל של בנך שמיעה תקינה קריטית להתפתחות דיבור תקין ורכישת שפה. הנזק יתבטא בעיכוב בהתפתחות הדיבור. הנוזל בד"כ לא גורם לנזק קבוע באוזן תיכונה גם לאחר חודשים ושנים. לחלק קטן מהילדים חוסר אוורור ממושך של האוזן יכול לגרום לשקיעה של עור התוף. אבל מצב זה לא בהכרח נמנע ע"י ניתוח צינוריות. כך שאם את בוחרת לא לבצע ניתוח צינוריות הילד צריך הגברה של השמיעה גם עם זמנית ע"י מכשיר שמיעה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים