שאלות אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/06/2011 | 22:09 | מאת: נטלי

שלום רב לך רציתי לשאול מספר שאלות ברשותך: 1)מה זה POST NAZAL DRIP מהם הגורמים ומהו הטיפול לכך? 2)מי שעובר הקטנת שקדים ולא כריתה - בזמן שיש דלקת גרון עם צמיחת חיידק או ויראלית האם הרקמה גדלה שוב והאם יכולה לחסום את המעבר כמו לפני הניתוח? מה הטעם בלהקטין את השקדים? מה עומד מאחורי זה? 3) אם הילד מתחיל את הניתוח של הוצאת אדנואידים , שקדים ובזמן שמחדירים את האנדוסקופ מגלים משהו אחר באף או באזור הזה למשל גידול או משהו אחר מה עושים , מודיעים להורים? ממשיכים בניתוח רגיל ? אודה לכם על תשובתך בכבוד רב נטלי

שלום נטלי, את שואלת שאלות מרובות אך לא נותנת שום רקע לגבי מצב הילד 1. נזלת אחורית שיורדת לגרון- יכולה לנבוע משקד שלישי פעיל, סינוסיטיס או נזלת אלרגית. הטיפול בהתאם לסיבה. 2. כן, אך באחוז נמוך (בערך 5%) וזה לא בהכרח קשור לדלקות. הצמיחה המחודשת יכולה להיות גם ללא דלקת אם כי שוב זה די נדיר. 3. לא ברורה לי השאלה. תמיד ניתן לצאת להורים ולעדכן. החתמה לניתוח צריכה לכלול את האופציות האפשריות לניתוח. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים