עצה בדחיפות לגבי ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/06/2011 | 13:05 | מאת: שני

בני אמור לעבור ניתוח כפתורים ואנדואיד. מומחה אחד המליץ גם לנתח את השקדים שהם בגודל בינוני כרגע ואין חובה לגעת בהם,על מנת שלא נצטרך בעתיד אולי להחזיר את הילד לניתוח בשנית ואחר המליץ שלא ללכת על פרוצדורה כזו עקב הסיכון וההחלמה הקשה אשמח ואודה עד מאוד לעצתכם לא יודעים ומצליחים להחליט שני

שלום שני. גודל השקדים לא מאד חשוב בהחלטה הטיפולית, אלה מידת התלונות של הילד. במידה ויש הפסקות נשימה בשינה יש לשקול כריתה של השקדים גם כן כוון שכריתה של אדנואיד בלבד יכולה להיות לא מספקת ותלונות הפסקות הנשימה ישארו. במצב כזה יהיה צורך בניתוח חוזר/ נוסף לכריתת שקדים. אם הילד אינו סובל מהפסקות נשימה אין כל צורך לכרות את השקדים גם אם הם מוגדלים. לא נעשה טיפול מונע למקרה ובעתיד אולי יהיו הפסקות נשימה. זה לא שווה את הסיכון והכאב. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

11/06/2011 | 06:29 | מאת: שני

ראשית מודה לך על תשובתך! איננו בטוחים לגבי דום הנשימה.עשיתי בדיקה ביתית ולא הבחנתי בהפסקת נשימה.הילד גם אינו ישנוני במהלך היום.עם זאת מתעור במהלך הלילה ומזיע מאוד.יש מהו יוכל לעזור לי באבחנה.מפאת קוצר הזמן לא נספיק לקחת אותו למעבדת שינה ועלינו להחליט בהקדם אודה מאוד לעזרתך!!

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים