בדיקת bera

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/06/2011 | 10:51 | מאת: ליה

שלום, יש לי תינוקת בת שלושה חודשים, שהייתה מאושפזת בפגיה תקופה של שבועיים. נעשתה לה בדיקת שמיעה כולל bera ואוזן אחת "נכשלה" על פי הבדיקה. שאלתי היא האם זה אכן מצביע על בעיית שמיעה ויכול לפגוע בהתפתחות, ושאלה נוספת האם ידוע לך באיזה בית חולים או מקום אחר ניתן לעשות בדיקה חוזרת וזה על פי בקשת בית החולים. (בבית החולים שבו נעשתה הבדיקה התורים רק לעוד שנה).תודה.

שלום ליה אני מניח שהבדיקה בה נכשלה בתך היא בדיקת סקר שמיעה לאחר לידה. במקרים אלה יש לבצע בדיקת BERA מלאה ורק לפי תוצאותיה ניתן לקבוע האם יש ליקוי שמיעה אמיתי. בחלק מההמקרים בדיקת הסקר מראה על בעיה (כישלון) ובסופו של דבר הבדיקה המלאה תקינה. מאד לא סביר שתמתינו שנה עד לביצוע BERA. הבדיקה נעשית בכל בתי החולים וזמני ההמתנה של שבועות בלבד בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים