ירידה בשמיעה בת 10

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

08/06/2011 | 10:28 | מאת: אמא דואגת

לבתי בת ה-10 ירידה בשמיעה. בתחילה דובר על 32 האזנים כיום אוזן אחת "השתפרה"( ירידה של 15-20%) ואילו בשניה יש החמרה בין 50-60% טופלה במשך כ חודש ב 3 סוגי אנטיביוטיקה שונה . כיום הומלץ על ידי א.א.ג ילדים שלא לתת שום טיפול למרות שרופאת ילדים המליצה על סינופד ורפא א.א.ג (מבוגרים) המליץ על אירוקס(לדעתי שועה בשם כדור קטן ובצבע תכלת)בבדיקת טימפונומטריה נמצא שאכן יש נוזלים .שאלתי מה עושים מכאן עם ירידה של 60% וללא טיפול איך ממשיכים???

שלום לא אוכל לתת לך תשובה מלאה ללא בדיקת הילדה וצפייה בתוצאות בדיקות העזר. לפי התרופות שהומלצו אני מניח שמדובר בבעיית נוזלים באוזן תיכונה. אני מסכים לחלוטין עם רופא אאג ילדים, טיפול תרופתי במקרים אלה יעיל בדיוק באותה מידה כמו חוסר טיפול ולכן אין בו כל צורך. מצב זה יכול להשתפר לבד בחלק לא מבוטל של המקרים. חשוב מאד ע"י רופא אאג וקינוח יעיל של האף. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

08/06/2011 | 20:46 | מאת: אמא דואגת

סליחה רק עכשיו שמתי לב לשגיאות ההקלדה ובכל זאת הבנת אז שוב סליחה והמון תודה

12/06/2011 | 17:04 | מאת: אמא מודאגת

היום נבדקנו במרפאת א.א.ג באחד מבתי החולים בגדולים במרכז . מאחר ויש עכירות באוזן עם ירידה של 60% (בדיקה עדכנית מלפני 3 ימים) הומלץ על טיפול באוגמנטין 250מ"ג 3 פעמים ביום למשך 3 שבועות+לורסטין. שאלתי האם כמות כזו של אנטיביוטיקה למשך זמן כל כך ארוך אכן יכולה לפתור את הבעיה ולא לפגוע בדברים נוספים אצל הילדה(כזכור בת 10) נאמר לי שאם זה לא יעזור יהיה צורך לנקב את עור התוף ולזה אינני רוצה להגיע.......... תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים