סטרפטוקוק בגרון - 5 פעמים במהלך השנה האחרונה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/06/2011 | 23:16 | מאת: אילנית

במהלך השנה האחרונה ביתי בת ה-6 חלתה 5 פעמים בדלקת גרון שהתברר שמקורה בחיידק הסטרפטוקוק (חום וכאב גרון + משטח גרון חיובי). בפעם האחרונה אובחנה אף סקרלטינה. יש לציין שבין לבין היא התלוננה מס' פעמים על כאבי גרון והמשטח היה שלילי, כלומר אני מניחה שהיא אינה נשאית. שאלתי - האם יש טיפול מונע למקרה בו החיידק חוזר ותוקף כ"כ הרבה פעמים?

שלום אילנית אפשריות הטיפול בדלקות שקדים חוזרות כוללות : 1. טיפול בכל דלקת בנפרד. 2. מתן טיפול אנטיביוטי מונע למשך 3 חודשים . 3. ניתוח לכריתת שקדים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים