ניתוח להסרת שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/05/2011 | 14:29 | מאת: עמית

היי, היינו אצל רופא א.א.ג עם בננו בן ה-4 והוא המליץ על ניתוח להסרת שקדים (שקדים מוגדלים). התחלתי לקרוא קצת על הנושא והבנתי שכיום יש שיטת ניתוח חדשה - קובליישן. משום מה, גם הרופא שהיינו אצלו וגם רופא נוסף שהתייעצתי עימו לא תמכו בשיטה. ממה שקראתי ההחלמה מניתוח קובליישן קלה יותר, פחות דימום (כמעט ובכלל לא) ופחות כאבים. מה החסרונות של השיטה לעומת השיטה המסורתית של חיתוך השקדים בסכין? שאלה נוספת, מתי נהוג להסיר את השקדים ומתי להקטין אותם (בני לא סובל מדלקות גרון). תודה

שלום עמית אל תאמין לכל מה שאתה קורה באינטרנט. הדבר החשוב ביותר בניתוח שקדים הוא שהמנתח יהיה מיומן בשיטת הניתוחית המוצעת. שיטת הקובלשיין או המיקרודבריידר מאפשרות כריתה חלקית של השקדים (כריתה כמעט מלאה) מה שלא ניתן לעשות בשיטה הרגילה. הרעיון בכריתה חלקית הוא להקטין את הכאב לאחר ניתוח ואת הסיכון לניתוח. מצד שני כוון שנשארת רקמת שקד היא יכולה לצמוח מחדש (לא שכיח) ואז התלונות יחזרו. היום די ברור שהכאב מופחת בשיטות החדשות אך ההבדל בחזרה לכלכלה רגילה הוא בערך 1-2 ימים. לגבי הדימום אין עדיין מידע מהימן ליעילות שיטה מסוימת. כאשר יש דלקות גרון חוזרות רצוי לבצע כריתה מלאה של השקדים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים