כאב גרון וסטריפטוקוקיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/05/2011 | 23:44 | מאת: אמא של שיר

רציתי לשאול: אם נעשתה בדיקת משטח גרון לילדה בת 5 , עקב תלונות על כאב גרון קל , לעיתים, בבקרים ובערבים...הבדיקה הצביעה על נוכחות חיידק סטריפטו' איי. ניתן מרשם לאנטיביוטיקה. רציתי לדעת מה המלצתך: לתת או לחכות ובמידה ולא יתפתח חום "לעזוב את העניין..."? בתודה ,ליאת.

שלום אמא שיר קיים ויכוח רציני לגבי הצורך בטיפול אנטיביוטי רק על סמך משטח וללא קליניקה נלווית של דלקת גרון (חום גבוה וקושי ניכר בבליעה). אני כעיקרון נגד מתן אנטיביוטיקה כאשר אין קליניקה מתאימה. תרבית יכולה להיות חיובית גם כאשר לילד אין כל תלונות ונלקח משטח מקרי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים