שאלות חשובות אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/05/2011 | 10:55 | מאת: נטלי

שלום רב לך ברצוני לשאול מספר שאלות הקשורות בבני בן 3 יש לו נוזלים באוזניים דו"צ , אדנואידים לא מוגדלים ולא חסימתיים בבדיקה אנדוסקופית , שקדים בינוניים , בגיל שנה עבר מעבדת שינה גבולית הפסקות נשימה 5-6 מאז ועד היום עדיין נוחר , אף כל הזמן סתום דיבור מאונפף , הרבה פעמים צרידות, ירי כל הלילה בולע אינני יודעת האם מדובר ברוק או ליחה אבל זה מדיר שינה מעיניו. לציין שחולה המון במחלת חום , שפעות , דלקות אוזניים כולל פעם אחת סטרפטוקוק A נמצא במעקב רופא ריאות עקב חרחור כרוני טוען שיש לו פנים אדנואידיות , עם allergic shiner sign שאלותי אליכם ברשותכם: 1)האם ניתוח להסרת אדנואידים +הקטנת שקדים + כפתורים יכול להוות פתרון לבעיה? 2)עלה בזמנו השערה שמדובר בפוסט נזל סינדרום , במקרה זה כאשר לא יודעים מהו הגורם האלרגני האם הניתוח המשולב יכול לפתור בעיה זו? 3)האם כפתורים יכולים ליפול לפני הזמן , מה ההשלכות , במה זה תלוי ומה עושים אם זה קורה? 4)במקרה של סיבוך כגון דימום או משהו אחר לאחר השחרור , למי פונים , לחדר מיון או לרופא המנתח? 5)האם הרופא המנתח מלווה את הילד ובודק אותו חוץ מבאותו יום? אודה לך מאוד בכבוד רב נטלי

שלום נטלי 1. יתכן. רצוי להבדק אצל רופא אאג להשלמת ההמלצה הטיפולית 2. נזלת משתפרת לעיתים קרובות לאחר ניתוח לכריתת אדנואיד בילדים. אך אם הנזלת היא על רקע אלרגי היא תשאר גם לאחר הניתוח 3. יכולים. זה עדיין לא אומר דבר. 4. גם וגם 5. תלוי במנתח ובמקום ביצוע הניתוח (רפואה צבורית לעומת רפואה פרטית). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים