הסרת כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/05/2011 | 01:01 | מאת: אמא

ד"ר גורדין שלום, בני עבר ניתוח כפתורים ופוליפים לפני 3 שנים. בבדיקה שנערכה נמצא כי אחד הכפתורים עדיין לא נפל והומלץ על ניתוח להסרתו תוך שילוב הסרת הפוליפים שנית (במידה וצמחו). האם הכרחי להסיר את הכפתור? האם הקיימת דרך אחרת בה נוכל להימנע מהניתוח? אשמח לתשובתך, אמא מודאגת.

שלום לכל המלצה טיפולית יש הגיון מסוים. ככל שצינורית נותרת יותר זמן בעור התוף הסבירות להשארות נקב קבוע גבוה יותר. לכן נקבע רף של שנתיים שאחריו מומלץ להוציא צינריות סוררות שאינם נפלטות. האלטרנטיבה היא לחכות עד שהצינורת תפלט (לא משנה כמה זמן זה יקח). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

28/05/2011 | 23:43 | מאת: אמא

תודה רבה על תגובתך, שאלה נוספת באותו הקשר, האם ישנה דרך להסרת הכפתור ללא הרדמה מלאה?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים