דלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/05/2011 | 13:19 | מאת: אתי

שלום , יש לי בת מהממת בת 3 . לפי 4 חודשיים התחיל לצאת לה הרבה מוגלע מאוזן ימין הלכנו לרופא וטופנו במי חמצן + טיפות ומוקסיפן . אחרי חודש בדיוק חזרה על עצמה אותה דלקת חריפה עם מוגלע שנשפך החוצה ושוב קיבלנו את אותו טיפול. בתאריך 20.4 שוב התפרץ המוגלע החוצה אך הפעם גם האוזן הפכה להיות זכורה ולכן שלחו אותנו למיון שהם ניקו לה את האוזן והחליטו על אנטיביוטיקה אוגמנטין ואותו טיפול של טיפות ומי חמצן עם תוספת של משיחה למריחה על העצם מאחורי האוזן. ואתמול שוב התפרצה לה המוגלע ושוב האוזן זכורה ושוב שלחו אותנו למיון ושוב ניקו לה ולקחו תרבית ושוב אותו טיפול של מי חמצן וטיפות והפעם נתנו לה מוקסיפן. זה כבר 4 חודשים רצוף קורה כל חודש מה אפשר לעשות בבקשה אני נואשת הילדה סובלת וגם אני. תודה מראש

שלום אתי חשוב לבדוק את הילדה כאשר היא בריאה ואין הפרשות וזאת כדי לדעת האם עור התוף נסגר בין הדלקות או שיש נקב קבוע בתופית. במידה ויש נקב קבוע כנראה שהדלקות מגיעות מבחוץ. במידה והתופית נסגרת מדובר בדלקות אוזן תיכונה חוזרות עם פריצה של עור התוף (כל פעם מחדש). הילדה צריכה בדיקה יסודית של רופא אא"ג, שמיעת סיפור המקרה באופן מפורט ואז המלצות לטיפול ספציפי בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

19/05/2011 | 00:09 | מאת: אתי

תודה רבה ד"ר רק עוד שאלה קטנה ספרתי לאנשים את המקרה והרבה אמרו לי שכנראה היא צריכה כפתורים. זה נכון?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים