שקד שלישי +שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/04/2011 | 10:24 | מאת: קרן

בתי בת ה-5 , יש לה שקדים מוגדלים ושקד שלישי, קרוב לחודשיים שהיא סובלת מהפסקות נשימה , אף סתום והתעוררויות מרובות בלילה תוך כדי בכי היסטרי, והיא אמורה לעבור ניתוח בחודש הבא של שקד שלישי+שקדים, לפני כשבועיים החמיר מצבה והיו לה הפסקות נשימה מרובות (כ- 12 הפסקות בשעה) בבדיקה אצל רופא מומחה הוא מצא שהילדה סובלת מדום נשימה לילי והשקדים שלה במצב של שקדים נושקים וקבע לנו בחודש הבא ניתוח-שקדים +שקד שלישי, במשטח גרון התגלה שיש לילדה חיידק בגרון והיא לקחה במשך 10 ימים אנטיביוטיקה וקרוב לשבוע שהיא פתאם לא נוחרת ולא נושמת בכבדות , שאלתי היא האם זה בהשפעת האנטיביוטיקה , או שיכול להיות שלא יחזרו לה הפסקות הנשימה והנחירות(יש לציין שילדתי סובלת מדלקות גרון חוזרות שחלקן חיידקיות וכשהן חיידקיות הם גורמות לה לסיבוכים כמו קשיים בנשימה ולפעמים חום גבוה עד אישפוז בביה"ח , בתודה קרן האמא

שלום קרן קשה לומר עתה מה יהיה העתיד. קרוב לודאי שתלונות הנחירות והפסקותה נשימה יחזרו. בד"כ הגדלת שקדים ושקד שלישי אינה קשורים לזיהומים חוזרים אך ישנם מספר עבודות שהראו שמתן טיפול אנטיביוטי (ללא כל זיהום) במקרים הנ"ל גורמת באחוז מסוים (לא גבוה) לשיפור בתסמיני דום נשימה. הבעיה שהאפקט מוגבל בזמן ולאחר 6 חודשים רובו נעלם לחלוטין. למרות זאת במידה וכעת אין הפסקות נשימה ניתן לחכות ולראות לאן הילדה תתפתח. במידה והפסקות הנשימה לא יחזרו ניתן לדחות את הניתוח. חשוב מאד המעקב (שלהם וגם של הרופא). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים