ניתוח שני שקדים ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/04/2011 | 20:53 | מאת: שירלי וקנין

שלום לכולם! הבן שלי בן 3 עוד חודש היום הייתי איתו אצל הרופא לאחר צילום ונאמר לי כי צריך לעבור ניתוח להורת שני שקדים ושקד שלישי. מי יכול להגיד לי מה ההשלכות?למה חייב להוריד את שני השקדים? האם לא מספיק שקד שלישי? איפה אני יכולה לקרוא חומר מפורט בנושא? אשמח לעזרה ..תודה

03/04/2011 | 23:56 | מאת: הגר

שלום, בתי בת השלוש וחצי נותחה לפני שלושה שבועות (הוצאת שקדים ושקד שלישי). השקדים שלה היו מוגדלים, כמעט נושקים, ונאמר לנו כי האינדיקציה להוצאתם היא כאשר יש הפסקות נשימה בשינה (מה שנקרא דום נשימה חסימתי). אם יש רק נחירות ופה פתוח לרוב הוצאת השקד השלישי מספיקה. ממליצה לך כמובן לחכות לתשובת הרופא המומחה, אני עונה לך רק כאמא.... אגב, מאז הניתוח בתנו ישנה שינה כל כך שקטה עד שאנחנו הולכים לבדוק אם היא חיה :-) בהצלחה! הגר

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים