מנוזלת כבר חודשיים....

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/03/2011 | 13:34 | מאת: שיראל

שלום ד"ר אריה... יש לי תינוק בן חודשיים.\כבר חודשיים שהוא עם אף סתום(נזלת) ובגלל זה הוא מחרחר ולא ישן טוב בלילה. ניסיתי כמעט הכל-חלב,מי מלח,אדים קרים... שום דבר לא באמת עוזר... הוא נרדם קצת בלילה אבל מתעורר כשהאף נסתם ולא ישן כמו שצריך ומחרחר ויש לו גם עוצר בנשימה.. מה עושים? איך פותרים את בעיית הנזלת אצל תינוק?! תודה מראש על התשובה......

שלום שיראל. תינוקות חייבים לנשום דרך האף בחודשיים הראשונים. ולכן חסימה אפית בגיל הנ"ל מהווה קושי ניכר לתפקוד. קצת מוזר שהנזלת וההפרעה הנשימתית הופיעו מיד לאחר הלידה. רצוי להבדק ע"י רופא אא"ג. כעיקרון כל הטיפולים שנלקחים אכן בשימוש במקרים של גודש אפי בתינוק. במקרים קשים יותר ניתן להוסיף טיפות על בסיס סטירואידלי או אפילו סטירואידים בסירופ להורדת הגודש האפי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים