דלקת מוגלתית אחרי הוצאת כפתור באוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/03/2011 | 23:30 | מאת: עדי

שלום רב. זה שבועיים וחצי שבני בן 4 עבר ניתוח להוצאת כפתור באוזן ימיני.עם המלצה של טיפות סילוקסן במשך שבוע.במשך השבוע הראשון הכל היה תקין אבל עכישו כבר שבוע וחצי שנוזל צהוב בלי הפסקה מהאוזן .רופא משפחה המליץ סילוקסן 4עד5פעמים ביום אבל היתי היום בא.א.ג והומלץ לי אוגמנטין 2ביום למשך שבועיש לציין שהמוגלה היתה במך 3חודשיים גם לפני ניתוח .ד"ר מה דעתך שעלי לעשות. תודה

שלום עדי לפי התיאור שנתת אני מבין שהסיבה להוצאת הצינורית הייתה הזיהום הממושך. רצוי מאד לקחת תרבית מהאוזן כוון בהפרשה שנמשכת 3 חודשים החיידקים משתנים (לעומת הפרשה קצרה של מספר ימים). לאחר מכן ניתן לתת את הטיפול המתאים. לא כל כך סביר שאוגמנטין יעזור. הטיפות יותר יעילות. חשוב להקדים על נטילה נכונה של הטיפות. רצוי לייבש את האוזן חלקית ע"י מטוש אוזניים כדי שיהיה מקום להכניס את הטיפות (אירת הם ישפכו מיד החוצה). צריך להשכיב את הילד על הצד למשך דקה וללחוץ על האוזן כדי שהטיפות יכנסו פנימה. כמו רצוי (וזה לא ממש קל בגילו) לשאוב את המוגלה כדי לראות האם יש רקמת גרעון באזור הנקב. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים