צרידות כרונית בבן 3.5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/02/2011 | 22:27 | מאת: תמר

בני בן 3.5 צרוד מאוד מאז שאני זוכרת. רופא א.א.ג המליץ על בדיקת מיתרי הקול בבי"ח. אני חוששת מהבדיקה. האם היא בהרדמה מלאה או טשטוש? כמה זמן היא נערכת? צפויים כאבים בתום הבדיקה? ובכלל, מה יכולות להיות הסיבות לצרידות כזאת?

שלום תמר הבדיקה נעשית לרוב בערנות מלאה. לעיתים יש שימוש בתרסיס אפי להרדמה מקומית. הגיל של בנך בעייתי מאד לבדיקה הנ"ל. בילדים גדולים יותר (מעל 6 שנים) ניתן להסביר ולקבל שיתוף פעולה. בתינוקות עד גיל שנה וחצי פשוט מחזיקים את הילד ומבצעים את הבדיקה. במקרים מסוימים כאשר יש הפרעה נשימתית וצרידות ניתן לעשות את הבדיקה בהרדמה אך אז מאבדים את היכולת להעריך דיבור (כוון שהילד ישנוני ולא ידבר). בבדיקה בהרדמה ניתן להעריך הפרעות אנטומיות כגון יבלות וציסטות על המיתרים וכו אך לא פונקציונליות כגון שמוש לא נכון במיתרי הקול בדיבור. הבדיקה לרוב לא כואבת אך לא מאד נעימה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים