סטרפטוקוק ברמות גבוהות בדם

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/02/2011 | 17:15 | מאת: רותי א

שלום רב ותודה מראש על התשובה הבת שלי בת ה12.5 סובלת מדלקות גרון חוזרות ומיחושים בגרון. הדלקות מופיעות עם הרבה מוגלה בגרון, חום של כ 39.5 - 40 ובתדירות של פעם בחודש עד חודש וחצי(בעיקר בחורף ובעונות המעבר). העניין הוא שהתשובות למשטח חוזרות שליליות כל הזמן. הרופאים בד"כ אומרים בכ"ז לתת אנטיביוטיקה. היא גם הגיעה למצב של חשש לאפצס וחדר מיון פעמיים. היא מקבלת רפאפן 500 מ"ג פעמיים ביום. הפניה שלי אליך עכשיו היא בעקבות זה שגם הפעם המשטח היה שלילי, אבל היא עברה בדיקת דם לבדיקת החיידק בדם ולבדיקה של מחלת הנשיקה: לגבי מחלת הנשיקה - התשובה שלילית. אבל רמת ה Streptolysin O Antibodies בדם היא 2060.9 כשאמורה להיות 0 עד 150. רציתי לדעת מה אני צריכה לעשות - האם לפנות למומחה למחלות זיהומיות, או ל א.א.ג. האם זוהי תוצאה קיצונית/מדאיגה? איך יכול להיות שהתשובות למשטחים חוזרות שליליות וזה קורה כשכבר יש מוגלה בגרון ומתחיל לעלות החום תודה וכל טוב רותי

שלום רותי משטחי גרון לא תמיד משקפים את התהליך הזיהומי. ישנה אסכולת רופאים נרחבת (במיוחד בציבור רופאי אאג) שלא מאמינה כלל במשטחים. דלקות השקדים קורות בתוך השקד והמשטח נלקח מפני השטח כך שלא בהכרח המשטח מייצג את התהליך הזיהומי. הדבר נתןלויכוח. בכל מקרה בדיקת הדם מצביעה על נוגדנים גבוהים לסטרפטוקוקים דבר שיכול להעיד על זיהום בתקופה האחרונה. אני מציע לך לפנות עם הילדה לרופא אא"ג ולשקול ניתוח לכריתת שקדים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים