בעיה באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/02/2011 | 13:36 | מאת: אברהם

שלום דר'. בני בן ה-15 .כשהיה בגיל 4-5 עבר ניתוח כפתורים ופוליפ.לאחר מכן עבר ניתוח כפתורים שני. נכון להיום עדיין יש חור באוזן ימין וכנראה אחת מתעלות הנחיריים התעקמה {לפי הרופאה }.הבעיה כרגע שהוא מרגיש את האף סתום ,לעיתים מתקשה לנשום, ולעיתים קרובות מקנח את האף בחוזקה,מכיון שמתקשה בהוצאת הנזלת.השאלה לאיזה כיוון של טיפול צריך ללכת?

שלום אברהם לאוזן ניתן לבצע ניתוח לסגירת החור בעור התוף. מבחינת האף רצוי לבצע ברור אלרגי ולנסות טיפול להקלת הגודש האפי (תרסיס אפי סטירואידלי). במידה ואין הטבה בתלונות ואין רקע אלרגי ניתן לשקול ניתוח לישור המחיצה (מגיל 16 שנים). הכל תלוי במידת ההפרעה לילד. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים