נזלת אצל פעוטה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/02/2011 | 18:30 | מאת: doritna

שלום, בתי בת שנה ו 4 חודשים. מאז שנולדה, היא סובלת מנזלת כרונית. את הנזלת שומעים בחירחורים שלה .אין לה נזלת בנחיריים. (רק כשהיא מקוררת). מאז ומתמיד היא מטופלת במי מלח "אוטריוויני" ו"אלרין" לתינוקות. בימים קשים שלה, פעמיים ביום התזה אחת לכל נחיר. האם יתכן שבתי סובלת מנזלת אלרגית כמו הסבא שלה? וכמוני שאני עם נזלת אחרי אוכל? האם יש טיפול אחר? האם יש סכנה כל שהיא משימוש יומיומי במי מלח לתינוקות לאורך כל התקופה? (הרס ריריות) תודה מראש

שלום דורית הסבירות לנזלת אלרגית בגיל הנ"ל מזערית. ברוב המקרים הרקע לנזלת נובע מהגדלה ופעילות של השקד השלישי או סינוסיטיס כרונית. אין בעיה בטיפול ממושך במי מלח. מבחינה טיפולית ניתן לשקול שימוש בתרסיס אפי סטירואידלי או בטבליות סינגולייר. לעיתים קורס אנטיביוטי קצר יכול להועיל (לרוב זה לא נותן הטבה לאורך זמן) ובמקרים העקשניים וכאשר איכות החיים פגועה באופן ניכר ניתן לבצע ניתוח לכריתת השקד השלישי (רצוי לבצע הדמייה של האזור לפני קבלת החלטה שכזו). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים