סטרפטוקוקוס נשאות סבילה ודלקות חוזרות בילדים.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/02/2011 | 19:41 | מאת: נדב

שלום, יש לנו שני ילדים 6 ו3. לפני כחודש שניהם היו עם דלקת גרון ובמשטח (ביתי) נתגלה סטרפטוקוקוס A. באותו סבב גם לשנינו ההורים היה סטרפטוקוקוס A (על פי בדיקה ביתית) כולל חום 39 וכולנו הורים + ילדים קיבלנו רפאפן/מוקסיביט ל10 ימים. לאחר כשבוע מסוף האנטיביוטיקה, התלננו הילדים על כאב גרון, היה להם חום נמוך 38.5 / 37.5 ושוב בבדיקה (הפעם במעבדה של מכבי) נתגלה סטרפטוקוקוס A לאחד הילדים ולשני בבדיקה ביתית סטרפטוקוקוס A. רופא הילדים אמר שהסטרפטוקוקוס פיתח עמידות למוקסיפן ולכן הפעם נתן להם אוגמינטין ל7 ימים. כרגע הם מקבלים אנטיביוטיקה כבר יומים והחום נפסק. לי (האב) אין חום אך ישנו כאב גרון קל, בבדיקה נתגלה אצלי סטרפטוקוקוס A ואצל אשתי לא נתגלה. ההשערה היא שאני נשא פאסיבי של סטרפטוקוקוס A (למרות שאני מרגיש כאב גרון קל, לא יודע מה זה אומר על הפאסיביות) והמליצו לי לקבל זריקה של פניצילין בנטזין. 1. לפי מה שקראתי אין עמידות למוקסיפן לסטרפטוקוקוס A - מדוע הם קיבלו אוגמנטין והאם זה מכסה גם את סטרפטוקוקוס ? האם להחליף ? 2. האם האבחון שלי שנשא סביל של סטרפטוקוקוס A נכון ? 3. האם זו הסיבה להדבקה החוזרת של הילדים ? 3. מה הטיפול במצב כזה ? תודה, נדב

שלום נדב 1. אתה צודק די נדיר שיש עמידות לפניצילין (רפפן מוקסיפן וכו). כעת כבר אין טעם להחליף אלה לסיים את הטיפול שניתן 2. יתכן- חזר משטח חיובי כאשר לא היה לך סימפטומים של מחלה וזה מתאים להגדרה של נשאות. מה המשעות של זה - הדבר נתון לויכוח. ישנה אסכולה שטוענת שכל משטחי הגרון חסרי ערך כוון שהזיהום קורה בתוך השקדים ומה שקורה עלפני השטח לא בהכרח מייצג את מה שקורה בעומק. נשאות יכולה להיות לאורך שנים וחסרת משמעות. 3. בהחלט יכוללהיות 4. גם כאן הנושא מאד שינוי במחלוקת. רופאי המשפחה/ ילדים ממליצים על טיפול לכל המשפחה למיגור הנשאות. זה לא פרקטי בד"כ מי שנשא ישאר נשא גם אם יקח אנטיביוטיקה תקופה ארוכה. לעיתים ממליצים לילדים לקחת טיפול אנטיביוטי מונע בגמר המחלה החריפה, גם פה היעילות מוטלת בספק. אני הייתי אומר לא לעשות דבר אלה לטפל בתהליך הזיהומי הבא במידה ויופיע. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

01/03/2016 | 18:27 | מאת: סיום

שלום רב, דר גורדין .יש בדיקה שמגלה נשאות לסטרפטוקוק? האם יש טיפול לזה? האם אפשר להדבק מנשא סטרפטוקוק כל פעם מחדש? ואיך אפשר למנוע הדבקה?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים