הפרשה מוגלתית מהאוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/02/2011 | 10:56 | מאת: עדן

שלום רב, בני בן שנה וארבעה חודשים סובל מדלקות באוזן המלוות תמיד בהפרשה מוגלתית. ההפרשה מופיעה מיד לאחר התקררות. עד כה 6 דלקות...הדלקות אינן מלוות בחום או באי שקט יוצא דופן. מה ניתן לעשות? האם עלול להיות נזק בלתי הפיך לעור התוף? האם עלולה השמיעה להיפגע? תודה

שלום עדן האם בין הדלקות הנקב בעור התוף נסגר ? במידה וכן כנראה שהילד סובל מדלקות חוזרות שמקורם בלע האף ופשוט יש חולשה של עור התוף וכאשר מופיע דלקת עור התוף נפרץ. כאשר יש נקב שלא נסגר, זיהומים יכולים להכנס מבחוץ ואז כניסה של מים וגורמים אחרים יכולים לתרום להווצרות הדלקות. ברור שבעת זיהום השמיעה נפגעת זמנית. לגבי נזק לטווח ארוך קשה לנבא עכשיו. רוב שהסיכווים שהשמיעה חוזרת לנורמה כאשר הנקב נסגר (אם הוא נסגר). מבחינה טיפולית מספיק להשתמש בטיפות אנטיביוטיות כל פעם שיש הפרשה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים