קול מצונן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/02/2011 | 17:13 | מאת: מ.א

לכבוד, ד"ר גורדין אריה, שלום רב! שמי מ. בחורה בת 24, אני פונה אלייך בבעיה שאני סובלת ממנה מאז ומתמיד: קול מצונן. אני לא מצוננת,אבל כשאני מדברת,אני מדברת כאילו אני מצוננת. עברתי לפני 3 שנים ניתוח להקטנת קונכיות (לא הצליח כ"כ). הלכתי למס' רופאים: חלק מהרופאים אומרים שהקול שלי נובע משקדים מוגדלים, הם חוסמים לי את נתיב האוויר וזו הסיבה שיש לי קול מצונן ואני גם לא נושמת טוב. האם ניתוח לכריתת שקדים תשפיע על הקול? חלק מהרופאים אומרים שיש לי בעיה בכניסה של האף,הוא צר מדיי. צריך לעבור ניתוח ע"מ להרחיב את הכניסה של האף. שאלתי היא: האם יש פיתרו לקול מצונן? האם אני אוכל אי פעם לדבר כמו בנאדם רגיל,בלי שיחשבו שאני מצוננת? אני אובדת עצות. אשמח לתגובה ממך, מ.א.

לא אוכל לענות לשאלתך ללא בדיקה מלאה. רצוי שתעברי הערכה ע"י קלינאית תקשורת שתגדיר טוב יותר את ההפרעה הקולית ואז עם ממצאי בדיקת האף ניתן לתכנן טיפול. אולי מספיק רק טיפול בדיבור או טיפול תרופתי. ניתוח להרחבת הנחיר נעשים רק במקרים של הפרעה בנשימה האפית. בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים