תוצאות הCT-קונכה בולוזה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/02/2011 | 14:24 | מאת: קרן

קיבלתי את תוצאות CT של הילד שלי: מחיצת האף אינה סוטה משמעותית. מודגמת התעבות רירת קלה בסינוסים המקסילריים, יותר מימין. הסינוסים הפרונטלים, האתמואידלים והספנואידלים מאוורים דו"צ. OMC משמאל פתוח. מודגמת התעבות רירת ב OMC מימין. ללא עדות להרס עצם. קונכה בולוזה עליונה דו"צ. מה ניתן להבין מהתוצאות הנ"ל ? מדובר בקונכה בולוזה בקונכיות האמצעיות או העליונות ? האם הקונכה בולוזה שלו לא בעייתית כי היא כשלעצמה לא גורמת לחסימה מלאה של איוורור הסינוסים ? אם הקונכה בולוזה שלעצמה לא בעייתית אלא במקרים שבהם הוא מנוזל ואז נסתמים האיוורורים וניהיה לו סינוסיטיס, אז כל שעלי לעשות במקרה שלו הוא לשמור עליו שלא יהיה מנוזל נכון ? באמת תודה על תשובותיך קרן

שלום קרן את מנסה להיות מומחית לקונה בולוזה ? ראשית חשוב לדעת מדוע נעשה ה ct מלתחילה. לממצאים עצמם ללא תלונות קליניות אין הרבה חשיבות. קונכה בולוזה זאת הרחבה ואוורור של הקונכה האמצעית ולרוב אין לה משמעות מיוחדת. סה"כ לפי התיאור הכללי של הct המצב לא רע. רצוי שתחזרי לרופא אא"ג עם התוצאות לגבי המשך הטיפול בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

15/02/2011 | 19:53 | מאת: קרן

:-) הצלחת להצחיק אותי בשאלה שלך-האם אני מנסה להיות מומחית לקונכה בולוזה :-) כי באמת אני חופרת בזה לא מעט :-) בכל מקרה עשו לילדון שלי CT לאור סינוסיטיסים חוזרים וטיפול באנטיביוטיקות. הוא מנוזל רוב החורף (הוא מנוזל כבר מאוקטובר כמעט ללא הפסקות)ואני מניחה שיחד עם הקונכה בולוזה הזאת :-) שיש לו זה מה שיוצר סתימות באיוורירים לסינוסים וכתוצאה מכך לסינוסיטיס. זה מה שאני מצליחה "לאסוף" ולהסיק מכל מקורות הקריאה השונים שקראתי. תודה על תשובותיך ועל שהצלחת לעלות על שפתי חיוך :-) קרן

27/03/2023 | 23:20 | מאת: מירי

אתה מנסה להיות קומיקאי?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים