ניתוח לכריתת שקדים ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/02/2011 | 22:35 | מאת: אלה

שלום, ביתי בת 3 סובלת מנזלת כרונית והפרעות נשימה מגיל אפס. קיבלנו המלצה מרופא אא"ג לניתוח שקדים ואדנואידים בעקבות ממצאים של כ-8 הפסקות נשימה בשעה שהתגלו במעבדת שינה.האם ידוע על השלכות בריאותיות שליליות כלשהן בעתיד מעבר לסיכון מיידי של הדימום בעקבות הניתוח? שמעתי על מחקרים שגילו קשר להפרעות הורמונליות ולסיכון גובר להשמנה. האם נכון?

שלום אלה אין קשר בין כריתת שקדים והשמנה. רוב הילדים שעוברים ניתוח לכריתת שקדים רזים למדי, בחלק מהמקרים עקב מאמץ נשימתי ובזבוז אנרגתי. לאחר הניתוח ישנה הקלה בנשימה ואז צמיחה בגובה ובמשקל אך אין עלייה מעבר למשקל הממוצע. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים