היצרות בנחיר לתינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/02/2011 | 10:28 | מאת: נעמי

אני אמא לתינוק בן 7 שבועות שהתגלתה אצלו הצרות או חסימה באחד מהנחיריים והדבר מקשה עליו לנשום ולכן הוא מחרחר ואף משתעל ומאתמול קשה לו לינוק וכל מס' שניות הוא מפסיק את ההנקה על מנת לקחת אויר. בהתייעצות עם רופא אא"ג נאמר לי שעליו לעבור ניתוח להרחבה או פתיחה של החסימה. האם הדבר שכיח, מסוכן? ובאיזה שלב בחיים כדאי לבצע ניתוח שכזה ? ייעצו לי לחשוף אותו כל יום כשעה לאויר על מנת שינשום אויר נקי האם יכול לפתוח את החסימה? האם חובה לבצע את הניתוח אין פתרון אחר? אני מאוד מודאגת אודה לתשובתך

שלום נעמי אני לא יכול לתת לך תשובה מלאה ללא בדיקת הילד. בד"כ חסימה חד צדדית של האף לא גורמת לתסמינים בגיל הנ"ל כך שיתכן ויש בעיה מסוימת גם בנחיר השני. תינוקות חייבים לנשום מהאף וכאשר זה חסום הדבר יתבטא בקושי בנשימה והאכלה. לא אוכל להגיב על סוג הניתוח כוון שאני לא יודע היכן החסימה אך ברור שבכל הניתוחים בגיל הנ"ל מורכבים. ההחלטה על תזמון הניתוח נקבעת לפי התסמינים של הילד. במידה ומסתדר מבחינת בליעה ונשימה עדיף לחכות אך במידה ומתקשה ואינו עולה במשקל הניתוח הכרחי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים