חודשיים אחרי ניתוח כפתורים ואין שיפור בדיבור

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/02/2011 | 11:20 | מאת: סמדר

בן שנה וחצי, חודשיים אחרי ניתוח כפתורים ועדיין לא מרגישים כל שיפור בדיבור, לא מבטא אף מילה חוץ מ"אבא" (על כל דבר, לא רק על אבא). הבנו מהרופא המנתח שאנו אמורים לחוש בשיפור די מיידי בדיבור. מה כדאי לעשות?

שלום סמדר השיפור המידי שחשים לאחר הניתוח הוא בשמיעה. הילד צעיר מאד ויתכן ולא בשל עדיין לדיבור למרות ששמיעתו תקינה. רצוי שתפני לרופא האא"ג המנתח כדי שיבדוק את האוזניים, במידה והצינוריות במקום ופתוחות (לא חסומות ע"י שעווה או הפרשה אחרת) ועור התוף נראה תקין ניתן לבצע בדיקת שמיעה חוזרת. במידה והשמיעה לקויה יש להתייחס לסיבה לכך. במידה והשמיעה תקינה יתכן והילד לא בשל עדיין או שישנה סיבה אחרת לעיכוב הדיבור (פחות סביר) בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים