הסרת כפתורים מהאוזניים לאחר הסתבכות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/02/2011 | 00:11 | מאת: Mohammedh74

שלום בני בן הארבע סובל שמיעה. רופא אאג בדק ואמר כי מכיוון שיש שקד שלישי מוגדל הוא גורם לנוזלים באזניים (בנוסף לנחירות) שמביאים לירידה בשמיעה. הוא ממליץ על ניתוח. מכיוון כמובןניסינו כל מיני דרכים אחרות כדי להמנע מהנתוח (כמו שימוש בהסתדקס) אבליש זה לא עזר. והלכנו על האופציה של נתוח (לפני ארבעה חודשים) הסרת השקד השלישית המוגדלת והתקנת כפתורים באוזניים. הבעיה שהאוזניים חזרו להפריש ועוד פעם בעיות שמיעה, אנטיביוטיקה (ואפילו אשפוז בב"ח והזרקת אנטיביוטיקה דרך הוריד), כל זה לא עזר וכרגע לפי רופא א.א.ג האופציה היחידה לפתור את הבעיה היא להוריד את הכפתורים (אשר ישאירו חורים למשך שנים). בבקשה, האם יש עוד אופציה חוץ מהוצאת (הסרת) הכפתורים? האם יש איה עצה מה לעשות? תודה

שלום הפרשה מוגלתית זה הסיבוך השכיח ביותר שלניתוח כפתורים. בד"כ טיפול בטיפול פותר את הבעיה. כאשר ההפרשה לא נפסקת לאורך זמן למרות טיפול אגרסיבי אז צריך לשקול את הוצאת הצינורית. לעיתים נוצרת תגובה של האוזן לגוף הזר (צינורית) שרק הוצאתה תפתור את הבעייה. חשוב לבצע בדיקה של האוזן תחת מיקרוסקופ ולשאוב את המוגלה כדי לראות מה מצב הצינורית והאם יש רקמת גרעון סביבו בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים