איזו בדיקה ?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/02/2011 | 22:31 | מאת: ורד

קראתי בפורום שלילד שהיתה לו דלקת באוזן מצאו סטרפטוקוקים ולכן נתנו לו אנטיביוטיקה. כאשר לביתי יש דלקת אוזניים, אף פעם לא בודקים מה יש לה לפני שנותנים לה אנטיביוטיקה. איזו בדיקה עליי לבקש על מנת שיבדקו איזה חיידק אם בכלל יש לה באוזן? תודה

שלום ורד ברוב דלקות האוזניים לא ידוע החיידק כוון שהזיהום בתוך האוזן ואין ממה לקחת תרבית. רק במקרים של הפרשה מוגלתית ניתן לבודד את החיידק (וזה המיעוט של המקרים). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים