סטרפטוקוקוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/01/2011 | 11:43 | מאת: ענבל

ביתי בת ה-6 סובלת בחודשיים האחרונים כבר 4 פעמים מסטרפטוקוק. כל משטח גרון יוצא חיובי ואנו מתחילים אנטיביוטיקה למשך 10 ימים בממוצע אחרי כשבועיים החיידק חוזר שוב. האם זה נורמאלי? האם שימוש באנטיביוטיקה (כ- 4 טיפולים בחודשיים האחרונים) לא יכול להזיק לילדה? האם טיפול באנטיביוטיקה הוא יעיל (אם כן מדוע החיידק חוזר) והאם יש המלצות אחרות לטיפול? תודה רבה!

שלום ענבל למה נלקחים משטחי הגרון ? האם בעקבות מחלה חריפה כל פעם (חום גבוה, קושי ניכר בבליעה וכו) או ללא קשר לתלונות. במידה ומשטחים נלקחים בפרקי זמן שרירותיים יתכן והילדה נשאית של סטרפטוקוקים ואז טיפול אנטיביוטי של 20 ימים לא ממש עוזר. לעיתים קרובות במקרים אלה אין יכולת מיגור של החיידק גם בשימוש ממושך יותר של אנטיביוטיקה. אז גם אין ממש חזרה של החיידק הוא פשוט נמצא שם כל הזמן. במידה והתרביות הם בעת מחלה חריפה מתחדשת כל פעם טיפול אנטיביוטי רצוי כדאי למנוע סיבוכים (כגון דלקת פרקים, פגיעה במסתמי הלב והפרעה כלייתית). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים