מוגלה שנשפכת מאוזן ימין

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/01/2011 | 13:06 | מאת: ליאת

צהריים טובים, דר' גורדין, בתי בת שנתיים וחודש, הסובלת מדלקות אזניים חוזרות ונשנות מגיל שנה ו - 4 חודשים החלה לאחרונה טיפול הומאופתי במקום כל האנטיביוטיקות שדחפתי לה במשך 7 חודשים לסירוגין (מתוכם 3 חודשים יום יום כטיפול מונע). ניכר היה שהטיפול עוזר ופתאום מיום רביעי האחרון האוזן פשוט דולפת ומוגלה נשפכת לה מאוזן ימין. אני מנקה לה את האוזן במי חמצן כמה פעמים ביום והגברתי לה את התרופה ההומאופתית בהמלצת ההומאופתית, שאמרה אגב שזה לא צריך להדאיג אותי שהאוזן דולפת, להפך - ככה הנוזלים העכורים, שנמצאים באוזן מופרשים החוצה. השאלה הגדולה - האם המוגלה לא מזיקה לה לשמיעה או לכל דבר אחר? האם הטיפול במי חמצן יכול לפגוע במשהו? ובכלל האם אני פועלת נכון? רוצה הכי טוב בשביל בתי ומפחדת שבסוף דווקא אזיק לה... תודה ויום טוב, ליאת

שלום ליאת דלקות אוזניים שכיחות למדי בילדים בגיל של בתך במיוחד בחודשי החורף. כאשר ישנה הפרשה מוגלתית מהאוזן רצוי להשתמש בטיפות אוזניים אנטיביוטיות ולהמנע מהרטבת האוזן. טיפול אנטיביוטי דרך הפה נשקל לפי מצב הילד. מי חמצן טובים לניקוי חיצוני לא רצוי לשפוך אותם לתוך האוזן. לגבי ההומופאתיה היעילות של הטיפול מאד מוטלת בספק. מחקר מקיף שנעשה לאחרונה שיעילותה דומה לאפקט פלסבו (חוסר טיפול). אולי (אני לא מאמן בכך) יש לזה אפקט מניעתי אך בודאי שבעת דלקת לטיפול זה אין מקום כטיפול יחיד בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים