אדנואיד מוגדל והרטבת לילה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/01/2011 | 09:50 | מאת: לי

שלום, בתנו בת שנתיים ו-11 חודשים, סובלת מנחירות בלילה ומנשימה דרך הפה, אובחן אדנואיד מוגדל ברנטגן והומלץ על ניתוח לכריתת השקד השלישי. כיום נמצאת בתהליך גמילה מטיטול במשך הלילה ובלילות האחרונים מרטיבה בלילה ולעיתים קרובות אינה מתעוררת עקב כך. קראתי בכתבות באינטרנט על קשר בין אדנואיד להרטבת לילה. אשמח אם תוכל להסביר מה מקור קשר זה? בנוסף, אנחנו מאוד מתלבטים האם לגשת לפרוצדורה כירורגית או לנסות תחילה רפואה משלימה, האם לבדיקה במעבדת שינה יש חשיבות בקביעת הצורך בניתוח (יש לציין כי רופאת הא.א.ג ציינה כי אין לכך חשיבות אם מדובר בשיפור איכות החיים וכיום הילדה מתקשה לנשום דרך האף ומשקיעה בכך מאמץ וכן נוחרת בלילה). תודה רבה

שלום לי אני לא בטוח שניתן להסיק מהתיאור שלך שההרטבה הלילית נגרמת מחסימה אפית ע"י השקד השלישי. סביר יותר שהילדה נמצאת בתהליך גמילה שלא קשור להפרעת הנשימה. כן ידוע, בילדים יותר גדולים שדום נשימה בשינה (ז"א הפסקות נשימה) יכול לתרום להופעת הרטבה לילית אבל אז לרוב יש גם הגדלה ניכרת של השקדים. צודקת הרופאה שלהם באומרה שמעבדת שינה מיותרת בד"כ והאבחנה וקביעת הטיפול נעשית על סמך תלונות הילד והבדיקה הגופנית. אדנואיד מוגדל יכול לגרום לנחירות, נשימת פה והפרעה באיכות השינה שמוקלים מאד לאחר הניתוח. בנוסף נשימת פה ממושכת יכולה להביא להפרעות מנשך וטיפול אורטודנטי בעתיד. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים