בלוטות לימפה צוואריות נמושות- תמיד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/01/2011 | 00:38 | מאת: sarit

האם זה תקין שתמיד ניתן להרגיש את בלוטות הלימפה הצוואריות של ביתי[בת 5] גם כאשר לא חולה? ברקע היא בריאה אך לפני שנה היתה מאושפזת עקב פריחה מפושטת ברגליים , כנראה עקב סטרפטוקוקוס[תרבית גרון חיובית].האם זה מסוכן שהשקדים מוגדלים באופן קבוע

שלום שרית הגדלה של בלוטות למפה צואריות שכיחה מאד בילדים. לרוב יש הגדלה לאחר מחלה חריפה ונסיגה חלקית אחריה. כאשר הבלוטות מוגדלות לאורך זמן רב בד"כ אין בעייה משמעותית ואלה בלוטות תגובתיות. חשוב להיות במעקב רופא ילדים. אולטרהסאונד צואר זאת בדיקה לא פולשנית שיכולה לתת מידע במידת הצורך. סימנים שמחשידים על בעיה משמעותית יותר- בלוטה שהולכת וגדלה, חולשה ועייפות חום ממושך ותיאבון ירוד. במקרים אלה כדי להמשיך ברור בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים