סטרפטוקוקוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/01/2011 | 12:25 | מאת: אביטל

שלום. אני בת 31. לאחרונה סבלתי פעמיים בהפרש של ארבעה חודשים מסינוזיטיס(פעמיים ראשונות בחיי) סיימתי לפני כשבוע אוגמנטין במינון הגבוהה שקיים (נדמה לי 875) ושלשום תקפה אותי דלקת שקדים עם חום שלא יורד ביותר מחצי מעלה אפילו עם שני אדוויל 3.88-38.3 הרופא נתן לי ללא משטח גרון פן רפא וי ק500 מ"ג במינוך של סה"כ 2000 מ"ג ליום. שני כדורים פעמיים ביום. שכחתי להגיד לו שיש לי גם לחץ באוזניים והוא לא בדק אותן. שאלותי- האם נכון מינון כ"כ גבוה ללא משטח גרון?האם נכון לעשות משטח גרון לאחר התחלת אנטיביוטיקה? או לאחר סיום אנטיביוטיקה? האם תופעה של לחץ באוזניים מוכרת כמלווה דלקת שקדים או שאני צריכה ללכת שוב לרופא שיבדוק את האוזניים? בתודה מראש, אביטל

שלום אביטל זה המינון הנכון. משטח גרון לא הכרחי וההחלטה על טיפול יכולה להקבע על סמך תלונות החולה ובדיקה גופנית. אין טעם במשטח כעת. כאב אוזניים בהחלט יכול להיות כחלק מדלקת גרון ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים