לפני ניתוח כפתורים ואנדואיד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/01/2011 | 21:10 | מאת: רו

בתי בת ה-5 סובלת מירידה בשמיעה ותופיות מתוחות פנימה. הומלץ לנו שתעבור ניתוח כפתורים. בפגישת הייעוץ עם המנתח הוא החליט גם על הסרת אנדואיד שתעשה באותו ניתוח. בתי לא הופנתה לשום צילום. הוא שיער שיש צורך בהסרת אנדואיד על סמך העובדה שהיא עם הפה מעט פתוח רוב הזמן. האם אין צורך בצילום לפני שמחליטים על הסרת אנדואיד? האם רצוי להסיר אותו בכל מקרה אם כבבר עוברים את הניתוח?

שלום לך במידה ויש תלונות של חסימה אפית אין הכרח בביצוע בדיקות הדמייה. הילדה בכל מקרה הולכת לעבור הרדמה. בזמן ההרדמה המנתח יזהה את האדנואיד, במידה ומוגדל וחוסם הוא יכרות אותו ובמידה ואין הגדלה לא תתבצע כריתה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים