כולאסטיאטומה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/12/2010 | 16:35 | מאת: מרים

האם איחור באבחנה גורם על תוצאה סופית לאחר מסטוידאקטומיה? האם בסי.טי ראש נוחכות של נוזלים באוזן שמאל בתוכו תיי מסטויד לא מצריך בירור נוסף? - ct או mri אוזניים?עד כמה זה משפיעה על סוג הניתוח? בתי עברה כמה פעמים ניתוח צינוריות אך כל הזמן צינורית היתה ניסתמת. כך זה נימשך מיספר שנים עד שבבדיקה אחרונה פשוט דרשתי לבצעה MRI אוזניים שגילה את כולאסטיאטומה.CT אוזניים נעשה רק מיספר ימים ליפני ניתוח. הניתוח נעשה רק לאחר שהופיעו הפרשה מוגלתי ודימום מאוזן לסרוגין. בתי כמה שנים במעקב א.א.ג. עקב ירידה בשמיעה ונוזלים באוזן.

שלום מרים. אני לא ממש מבין את שאלותיך. כוליסטאטומה זאת מחלה שמתפתחת באופן הדרגתי עקב הפרעה באוורור של האוזן. CT נותן מידע רב לגבי מידת מעורבות המחלה ועוזר בתכנון. MRI בד"כ לא תורם מידע נוסף. סוג הניתוח ותוצאותיו תלויות במידת התפשטות המחלה. כמובן שגילוי מוקדם מקל על הניתוח ומצמצם את הקפו. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים