ילד בן 5 לפני ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/11/2010 | 12:39 | מאת: אמא

ד"ר שלום רב ותודה רבה, בני אמור לעבור בימים אלו ניתוח כפתורים באוזן אחת כתוצאה מרטרקציה בדרגה 4 וירידת שמיעה. בנוסף, שוקלים להסיר את האדנואיד בגלל שהוא מעט מוגדל. אשמח לדעת מה תפקידו של האדנואיד. מקריאה באתרי אינטרנט שונים הבנתי שהוא נמצא בשיא גודלו בגילאי 3-6. אם כך למה שלא להמתין או נכון יותר לשאול באילו נסיבות ממתינים אחרי גיל 6. האם האדנואיד אמור להתמזער מעצמו? קיימות נסיבות שלא כך קורה? האם ישנן דעות חלוקות לגבי תפקידו של האדנואיד ויעילות הסרתו ברפואה? ושאלה אחרונה, האם יכול להיות מצב שכתוצאה מהסרת האדנואיד יכנס מעט אויר לתופית כך שעור התוף התרומם מעט ואז יהיה קל יותר להחדיר את הT TUB? תודה רבה מראש על העזרה והמענה

אין כל הגיון בהמתנה. אף אחד לא מבטיח שבגיל שש האדנואיד יעלם והאף יפתח. במידה והאדנואיד מוגדל וקיימת הפרעה באוורור האוזן רצוי להסירו. האדנואיד הוא חלק מהרקמה הלימפתית באזור האף והלע. אין כל בעייה בהסרתו כוון שקיימת רקמה לימפתית עשירה בחלקים אחרים באף האחורי ובלע. בד"כ ברתיעה בדרגה 4 הכנסת צינורית לא תעזור אך זה ניסיון ליגיטימי כי האלטרנטיבה היא ניתוח נרחב בהרחבה לשחזור עור התוף. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים