שיעול בתינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/11/2010 | 21:46 | מאת: איריס

מזה 3 שבועות בני בן ה?-6 חודשים משתעל שיעול יבש, נשנק ואף מקיא כתוצאה מחנק. כבר 3 פעמים הלכתי לרופא ונעניתי שהריאות נקיות ואין מה לעשות. הילד עם מעט נזלת וקיבל במשך מספר ימים מוקולית לפי מרשם רופא. אך היות ולא היה שינוי הפסקתי את השימוש בה. הנשימה שלו מלווה רבות בחרחור. ואין תסמיני צינון מעבר לזאת. האם יש בדיקות נוספות שאתה ממליץ עליהן? רופא מומחה שיש לפנות אליו? הדבר מפריע לו בשינה ובאכילה והוא בפירוש נחנק וסובל. תודה מראש!

14/11/2010 | 21:48 | מאת: איריס

רציתי גם לשאול האם יש נזק בשימוש על בסיס קבוע במי מלח לאף? אני משתמשת במכשיר אדים קרים.

שלום איריס אין בעיה בשימוש ממושך במי מלח. שימוש במכשיר אדים מבורך. ניתן להוסיף אינהלציות של ונטולין ושל מי מלח. לרוב רופא הילדים יתן מענה מצוין. במקרים ממושכים שלא משתפרים כדאי לפנות לרופא ריאות ילדים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים