אף סתום 3 שבועות-בן חודש

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/11/2010 | 20:55 | מאת: טלי

שלום, התינוק שלי בן 4 שבועות בעוד יומיים, וכמה ימים לאחר הלידה כבר החל עם נזלת ומאז האף סתום. חוץ מלנקות את האף במי מלח ואף חלב אם, ולהפעיל מכשיר אדים, לא ניתן לי פתרון ע"י הרופא. אך התופעה לא עוברת, ומן הסתם מקשה על הנשימה ובהתאם על השינה בלילה. האם זה נורמלי שזה נמשך זמן כזה והאם לא ניתו לטאפל בצורה יעילה יותר?? בנוסף התפתחה דלקת בעין ולאחר טיפול במשחה כשבוע, זה נעלם, אך חזר לאחר כמה ימים. האם להמשיך שוב במשחה (סינטומיצין)?

שלום טלי בגיל הצעיר של בנך הטיפול מוגבל למדי. הטיפול המומלץ כולל תרסיס או טיפות מי מלח ושימוש במכשיר אדים, דברים שאת כבר מבצעת. במקרים קשים יותר ניתן להשתמש בשקסן וטיפות להורדת הגודש באף (רק לאחר התייעצות עם רופא ותחת פיקוחו). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים