מינון אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/11/2010 | 21:25 | מאת: דורית

בני בן 5.5 ברקע סכרת נעורים, חלה ביום ו' חום,הקאות ופריחה אדומה בגןף. הרופאה ביצעה משטח גרון עקב חשש למחלת שנית , התשובה הגיעה שלילית , אך החשד הוא מקוץ שנכנס לאחת האצבעות. המינון שקיבלנו הינו 7 CC פעמיים ביום מוקסיוויט, משקל הילד 17 ק"ג למשך 10 ימים. רציתי לדעת אם בכל זאת עלינו להמשיך ולקחת את האנטיביוטיקה, האם הכמות לא מוגזמת ? והאם חייבים 10 ימים ולא שבוע?

שלום דורית את השאלה הנ"ל את צריכה לשאול את הרופא המטפל. לא ברור לי במה מטפלים. בכל מקרה מוקסיפן ניתן 3 פעמים ביום ולא פעמיים. המינון הרצוי בד"כ הוא 40-50 מג/ ק"ג מנה יומית. ז"א שילדך צריך (במידה ובאמת צריך) 1050 מ"ג ליום מחולק ל 3 מנות. כל מנה של 350 מ"ג או 7 cc . בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים