תרופה נגד אלרגיה או ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/11/2010 | 19:38 | מאת: תמרה

לבני בן השלוש יש נוזלת כרונית מאז היות בן שנה.בצילום לא נראתה שום חסימה או הגדלה של אדנאודים, שקד שלישי וכו' אך יש לו נוזלים באוזניים וירידה משמעותית בשמיעה. הרופא המליץ לנו על ניתוח כפתורים וחוות דעת שנייה המליצה על תרופה נגד אלגייה לייבוש הנזלת במשך חודשיים לפני החלטה על ניתוח. שאלתי היא האם התרופה יכולה לגרום גם לייבוש הנזלים באוזניים?

שלום תמרה לתרופות נגד אלרגיה אין כל יעילות לטיפול בנוזלים ובעצם יעילותם שווה לחוסר טיפול. הנוזלים משתפרים לבד בחלק גדול מהמקרים וכמובן שבמידה ומשתמשים בתרופות למיניהם ניתן לייחס זאת לתרופות. הייתי מייעץ לכם לחכות חודשיים ללא כל טיפול ולחזור על בדיקת שמיעה. במידה ויש נוזלים שגורמים לליקוי שמיעה מעל 30 דב בשתי האוזניים רצוי לבצע ניתוח צינוריות. במידה ויש שיפור שמיעתי לאחר תקופת ההמתנה ניתן להמשיך לעקוב. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים